Skål! – Apulanta saa oman kuohuviinin!

APULANTA -YHTYEELLE OMA KUOHARI!

Tänä vuonna 30-vuotista uraa juhlistava Apulanta saa oman kuplivan juhlajuoman. Apulanta Tinto -punaviinin rinnalle tuoteperheeseen saapuva hienostunut ja keskitäyteläinen kuohuviini kantaa luonnollisesti nimeä Apulanta KuohAri.

Kuten edeltäjänsä, KuohAri saattaa jättää ilmaan kysymyksen ”miksi?”. Apulanta-yhtyeen keulahahmo Toni Wirtanen avaa aihetta lyhyesti:

”On pääpäiviä ja on päävuosia. Meillä on nyt päävuosi, jonka kunniaksi skoolataan luonnollisesti kuplivaa sihijuomaa. Senpä vuoksi olemme työstäneet nautittavaksenne härkäsen kuohArin, juhlajuomien aatelisen!”

Ensimaistiaiset KuohArista saa tulevana viikonloppuna Vaasa Festivaleilla, jossa myös Apulanta esiintyy. KuohArin löydät maahantuoja BBWINES OY:n Viiniateljee-myyntipisteeltä.

Apulanta KuohAri saapuu Alkon valikoimiin viikolla 33. Kysy lisää alko.fi

FAKTAT

Apulanta KuohAri

Alkuperä: Espanja, Requena, DO Cava
Rypälelajike: Macabeo 75 %, Parellada 25 %
Vuosikerta: NV
Kypsytys: 15 kuukautta sakkansa päällä
Suljentatyyppi: Luonnonkorkki
Jäännössokeri // hapot: 6,3g/l//5,8g/l
Alkoholi: 11,5%
Vegaaninen

TAUSTAA

Ana Suria ja Vicente García päättivät alkaa kunnostaa 1800-luvun alusta peräisin olevaa bodegaa vuonna 1991. Tila sijaitsee Requenan viinikaupungissa, Itä-Espanjassa ja se sai nimekseen Pago de Tharsys. Requenan kaupungin historia ulottuu 1500-luvulle e.Kr., jolloin Tharsys -niminen kreikkalainen valloittaja perusti kaupungin. Viinitila on valinnut nimensä kyseisen valloittajan kunniaksi, sillä hän yhdisti viinin juhlintaan ja tärkeisiin hetkiin.

Pago de Tharsyksen viinitarhat sijaitsevat keskimäärin 650 metrin korkeudessa merenpinnasta ja ne antavat pohjoiseen ja etelään. Maaperä tarhoilla on hiekansekaista kalkkia. Utiel-Requenan viinialueella vaikuttaa mannerilmasto, jossa on piirteitä Välimeren ilmastosta. Talvet ovat kylmiä ja kesät puolestaan kuumia. Lämpötilaerot yön ja päivän välillä ovat suuret, minkä ansiosta köynnökset joutuvat tekemään enemmän töitä ja aromeista tulee hyvin konsentroituneita. Keskilämpötila on 13°C. Vuotuinen sademäärä on noin 350-400 millimetriä.

Pago de Tharsys valmistaa sekä kuohuviiniä että muita viinejä. Se on tunnettu sekä Espanjassa että ulkomailla tuotteidensa korkeasta laadusta, innovaatioista ja omaperäisistä etiketeistä. Tänä päivänä tilan viinejä ja kuohuviinejä viedään yli 30 maahan. Vicente García on palkittu useaan otteeseen muun muassa ”merkittävän viinintekijän” tittelillä meriiteistään alueen viininvalmistuksen kehittämisestä. Työskenneltyään vuosikaudet teknisenä johtajana suurilla cava -tiloilla, Vicente kaipasi synnyinseudulleen Requenaan. Siellä hän pääsi käyttämään tietotaitoaan erityisesti cavan valmistuksessa ja hänet tunnetaan pioneerina nimenomaan Requenan kuohuviinin valmistuksessa. Pago de Tharsys valmistaa viinejä paitsi DO Utiel- Requena ja DO Cava -laatuluokissa, myös château -tyylisessä DO Vinos de Pago -laatuluokassa.

LUONNEHDINTA KUOHUVIINISTÄ

Apulanta KuohAri on ulkonäöltään kirkas, hennon vaaleankeltainen ja siinä on pieniä, hienostuneita kuplia. Sen tuoksu on kypsän sitruksinen, omenainen ja hennon paahteinen. Kuiva, keskitäyteläisen hedelmäinen suutuntuma, jota ryhdittävät tasapainoiset, pehmeät hapot. Keskipitkä jälkimaku. Raikkaan hedelmäinen ja harmoninen kokonaisuus.

RUOKASUOSITUKSET

Apulanta KuohAri sopii niin aperitiiviksi, juhlamaljaksi, seurusteluun kuin läpi aterian nautittavaksi. Raikkaan hedelmäisen rakenteensa ansiosta kuohuviini maistuu monipuolisesti noutopöydän antimien ja tapasten kanssa, unohtamatta kerrmaisia kastikkeita ja kalapöydän haastajia, kuten mäti ja graavilohi.

Maahantuojan yhteystiedot:
BBWINES OY
Henri Pelkonen
Myyntipäällikkö, Viinimestari
044 333 73 44
henri.pelkonen@bbwines.fi

Jätä kommentti