Apulanta-metsä istutetaan Heinolaan lauantaina 20.5.

”Minusta kasvaa puu on Apulanta-yhtyeen hanke puiden ja metsän itseisarvon puolesta. Puut palvelevat kaikkea luomakuntaa niin, että voimme hengittää. Puut ovat myös koti tuhansille eliöille. Puut muistuttavat meitä elämän kiertokulusta ja siitä, keitä me olemme ja mihin olemme menossa.” 

Apulanta-yhtyeen aloittama metsähanke Minusta kasvaa puu saa jatkoa, kun ihka oikea Apulanta-metsä istutetaan talkoovoimin Heinolaan lauantaina 20.5.2023. Istutustalkoisiin on rekrytty bändin faneja, jotka pääsevät ystävänsä kanssa osallistumaan istutuspäivään bändin ja metsäalan ammattilaisten kanssa.

”Minusta kasvaa puu lähti stadikalta, kun juhlimme Apiksen 30v synttäreitä. Emme halunneet jakaa ihmisille krääsää, vaan sen sijaan puun siemeniä. Keikka jätti jälkeensä kokemuksen ja muistijäljen lisäksi näin ollen myös jotain pysyvää. Nyt pieni hankkeemme laajenee Heinolaan, jonne istutamme kokonaisen Apulanta-metsän. Parasta tässä on se, että teemme tämän porukalla. Tämmöiset talkoot ovat mielestäni omiaan kasvattamaan yhteisöllisyyden kokemusta, mikä on viime vuosina ollut liiaksi paitsiossa. Apulanta-metsä on monella tapaa kaunis ja itselleni tärkeä monumentti, joka on tuova iloa aikanaan myös tuleville polville.” sanoo Apulanta-yhtyeen rumpali Sipe Santapukki.

Heinolan kaupunki on osoittanut metsähankkeelle 2,2 hehtaarin maapalstan ja lahjoittaa 3600 koivuntaimea, jotka istutetaan palstalle Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeen asiantuntijoiden opastuksella. Apulanta-metsän puulajiksi valikoitui koivu metsän monimuotoisuuden tukemiseksi. Apulanta-metsän tarkka sijainti tullaan paljastamaan istutuspäivän jälkeen, jonka jälkeen kaikilla on mahdollisuus vierailla alueella ja seurata metsän kehitystä.

”Apulanta-metsän istuttamisella yhtye ja fanit voivat jättää konkreettisen yhteisen muiston Heinolaan vuosikymmeniksi. Metsää on hoidettava erityisesti sen ensimmäisinä elinvuosina hyvän kasvuun lähdön varmistamiseksi. Apulanta faneineen ovatkin lämpimästi tervetulleita metsänhoitotöihin Apulanta-metsässä myös tulevaisuudessa.” sanoo Heinolan kaupungin metsätalousinsinööri Juho Kontra.

”Muuttuvassa ilmastossa lehtipuut ovat tärkeitä monelle eliölajille ja metsien terveydelle. Metsänomistajille metsät ovat tulonlähde, mutta myös hiilinielu kun ne kasvavat vuosikymmeniä ja sitovat ilmasta hiilidioksidia. Nyt istutettavista koivuista saadaan 50 vuoden kuluttua arvokasta raaka-ainetta esimerkiksi huonekaluihin.” kertoo Mari Sarvaala Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeestä.

Apulanta osallistuu sekä metsän istutukseen että hoitamiseen ja kaikilla on mahdollisuus seurata Apulanta-metsän kasvua. Työt metsän ylläpidon osalta tulevat jatkumaan ja hanketta sekä istutuspäivän tapahtumia voi seurata Minusta kasvaa puu Instagram-tilillä @minustakasvaapuu sekä Apulannan omissa somekanavissa.

MINUSTA KASVAA PUU -HANKE

Minusta kasvaa puu on Apulanta-yhtyeen hanke puiden ja metsän itseisarvon puolesta. Puut palvelevat kaikkea luomakuntaa niin, että voimme hengittää. Puut ovat myös koti tuhansille eliöille. Puut muistuttavat meitä elämän kiertokulusta ja siitä, keitä me olemme ja mihin olemme menossa. Puita kannattaa istuttaa. Minusta kasvaa puu kantaa meidän kortemme kekoon.

Minusta kasvaa puu. Meistä kasvaa metsä.

Minusta kasvaa puu-hanke sai alkunsa Olympiastadionilta vuonna 2022, kun Apulannan 30-vuotisen uran kunniaksi järjestetyllä juhlakeikalla jaettiin yhteensä 350 000 koivunsiementä konserttivieraille giveaway-lahjana. LUE LISÄÄ HANKKEESTA TÄÄLTÄ!

APULANTA-METSÄ YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:
Heinolan kaupunki, Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme, Vesivek, Turku Energia, Backstage Rock Shop, K-Rauta Laune, Reissuruoti

4 kommenttia artikkeliin ”Apulanta-metsä istutetaan Heinolaan lauantaina 20.5.”

  1. On noita istutelu sinne sun päin palloa mutta on tietenkin onni päästä kusemaan metsään. (ei-kaupallinen ilmoitin)

    Vastaa
  2. Hei Heinolan Apulannan pojat. Hieno juttu metsän kasvatus. Se osoittaa ihmisille, miten tärkeää on Luonto. Tulkaa kaikki mukaan vastustamaan luonnon ja metsien tuhoamista. Valitettavasti Heinolan päättäjät ovat muuttamassa viimeistä keskustan ranta-aluetta Niemelänrantaa kerrostalo alueeksi ja kelluviksi taloiksi. Nyt tarvittaisiin joukkovoimaa. Pienet ihmiset tarvitsevat julkisuutta, jotta hienoja alueita ei tuottaisi.

    Vastaa
  3. Kun tämä projekti toteutetaan yhteistyössä Heinolan kaupungin kanssa herättää se ristiriitaisia tunteita. Kaupunki on suunnitellut vanhan Niemelän metsän kaavoittamista ja uudisrakentamista jonka seurauksena tuhottaisiin kaupunkilaisten paljon käyttämä arvokas luonto ja sen laaja eläinkunta, jossa mukana uhattuja lajeja. Apulanta, olettehan tietoisia tästä? Alueen puolesta on avattu adressi jonka on jo 542 henkilöä allekirjoittanut.

    Vastaa

Jätä kommentti