Historian toinen Apulanta-metsä istutettiin Rantasalmelle – katso istutuspäivän tunnelmat!

Aurinkoinen ja lämmin keli suosi kun lauantaina 18.5Rantasalmella sijaitsevalle 1,8 hehtaarin maalpalstalle istutettiin liki 3000 koivuntaimea talkoovoimin. Kyseessä on jo toinen istutettu Apulanta-metsä. Historian ensimmäinen Apulanta-metsä istutettiin Heinolaan vuonna 2023.  Rantasalmella mukana istuttamassa oli bändin lisäksi lähes 50 hengen faniporukka ja yhteistyössä monia paikallisia tahoja. Istutusta opastamassa ja työnjälkeä valvomassa olivat Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon asiantuntijat.
Koivumetsän istutus on tärkeä askel kestävän kehityksen edistämisessä ja paikallisen ekosysteemin monimuotoisuuden tukemisessa. Olemme ylpeitä tästä hankkeesta ja toivomme, että se innostaa myös muita yhteisöjä vastaaviin toimiin. Haluamme kiittää jokaista istuttajaa ja tahoa, jotka tekivät hienosta päivästä mahdollisen!” sanoo Apulanta-yhtyeen rumpali ja toimitusjohtaja Sipe Santapukki.

Rantasalmella halutaan pitää huolta luonnosta ja sen monimuotoisuudesta. Koivumetsän istuttaminen tukee tätä tavoitetta ja mikä olisi sen upeampaa kuin tehdä istuttamista upeiden ihmisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa upeassa yhteishengessä! Rantasalmen kunta kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita ja erityiskiitos Sipelle ja Tonille, että tapahtuma järjestettiin Rantasalmella.”  sanoo Rantasalmen kunnanjohtaja Rainer Leskinen

Rantasalmelle istutettu koivumetsä on upea esimerkki siitä, kuinka paikalliset yhteisöt voivat yhdessä vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin ja kestävään kehitykseen. Koivut eivät ainoastaan paranna alueen monimuotoisuutta, vaan ne tarjoavat myös arvokkaan elinympäristön monille eliölajeille. Minusta kasvaa puu -hanke osoittaa, että pienillä teoilla voidaan saavuttaa merkittäviä ympäristövaikutuksia.

Apulanta-yhtyeen aloittamaan Minusta kasvaa puu -metsähankkeeseen kuuluva toinen Apulanta-metsä on kaikille avoin virkistysalue ja halukkaat voivat käydä paikan päällä seuraamassa metsän kasvua. Apulanta-metsä sijaitsee Rantasalmelle lähellä golfkenttää Kielotien varrella. 

Työt metsän ylläpidon osalta tulevat jatkumaan ja hanketta voi seurata Minusta kasvaa puu Instagram-tilillä @minustakasvaapuu sekä Apulannan omissa somekanavissa.

Kuvagalleria

Jätä kommentti