Seuraava Apulanta-metsä istutetaan Rantasalmelle toukokuussa!

Minusta kasvaa puu. Meistä kasvaa metsä.

Apulanta-yhtyeen vuonna 2022 aloittama Minusta kasvaa puu -hanke saa jatkoa. Viime vuonna historian ensimmäinen Apulanta-metsä istutettiin yhtyeen fanien ja bändin voimin Heinolaan ja tänä vuonna hanke laajentaa Rantasalmelle. Apulanta-metsä numero 2 istutetaan Rantasalmelle lauantaina 18.5. yhteistyössä Rantasalmen kunnan, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon ja istutusputkia valmistavan Veme Oy:n kanssa. Hanketta tukemassa myös monet muut kumppanit sekä paikalliset yritykset.

”Minusta kasvaa puu on itselleni sydämen hanke ja hyvä esimerkki siitä, mitä hienoa voimme tehdä bändinä myös musiikin ulkopuolella. Hanke sai alkunsa taannoisesta olympiastadionin keikastamme, jonka myötä tuhannet ihmiset istuttivat puita ympäri Suomen. Sittemmin istutimme faniporukan kanssa Apulanta-metsän Heinolaan ja nyt pääsemme tekemään saman Rantasalmella. Kaikista hienointa tässä on yhteisöllisyyden kokemus, josta jää kaunis jälki sekä meille, että myös tuleville sukupolville. Haluan lausua jo etukäteen kiitoksen sanan sille porukalle, joka tulee Rantasalmelle viettämään talkoopäivää meidän kanssamme. Pienet jutut kasvavat suuriksi kun riittävän moni on mukana.” kertoo Apulanta-yhtyeen rumpali Sipe Santapukki.

”Luonnossa liikkuminen tukee kehon sekä mielen hyvinvointia. Me haluamme pitää huolta luonnosta, sen puhtaudesta ja monimuotoisuudesta. Rantasalmella luonto ja sen kestävyys on arvoissa ensimmäisenä. Rantasalmen kunta on mukana kestävän kasvun rakentamisessa ja erityisen ilahduttavaa on,  että sitä voidaan tehdä myös Apulanta -yhtyeen ja heidän faniensa kanssa. Hienoa on saada olla osa Apulanta-yhtyeen aloittamaa kestävyyshanketta ja jättää siitä muistijälki Apulanta-metsän muodossa myös meille Rantasalmelle.” kertoo kunnanjohtaja Rainer Leskinen.

Istutuspäivään on haettu Apulannan faneja mukaan talkoisiin sosiaalisen median kautta ja fanien panos ja osallistuminen on ensiarvoisen tärkeää ja upea esimerkki yhteisöllisestä ja kestävästä toiminnasta. Metsän istuttaminen ei ainoastaan edistä luonnon monimuotoisuutta ja ilmaston hyvinvointia, vaan myös vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kestävän tulevaisuuden rakentamista. Koivun valinta puulajiksi on erityisen merkityksellistä metsän monimuotoisuuden ja ilmastonmuutoksen kannalta.

”Puiden istuttaminen on mitä parhain ilmastoteko. Ilmastoviisaassa metsätaloudessa huolehditaan oikea-aikaisilla hoitotoimenpiteillä tulevien hiilinielujen paras mahdollinen kasvu ja hyvinvointi. Lehtipuut itsessään lisäävät metsäluonnon monimuotoisuutta ja edistävät metsien terveyttä. Koivu on Suomen yleisin lehtipuu, jota voidaan hyödyntää erittäin monipuolisesti niin teollisuuden raaka-aineena kuin energiakäytössäkin. Ja tuohan se vaihtelevuutta myös metsämaisemaan ollen kaunis kaikkina vuoden aikoina,” kertoo johtaja Petri Pajunen Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savosta.

Tulevaisuudessa kaikilla on mahdollisuus seurata metsän kasvua ja kehitystä. Koordinaatit Rantasalmelle istutettavaan Apulanta-metsään tullaan julkaisemaan istutuspäivän jälkeen. Seuranta ja tiedotus tapahtumista sosiaalisen median kautta ovat tärkeitä keinoja pitää yhteisö ajan tasalla ja innostuneena hankkeen edistymisestä.

”Luonto, kestävä kehitys ja musiikki ovat Rantasalmelle tunnusomaisia piirteitä. Nyt pystymme yhdistämään nämä tärkeät elementit ennen näkemättömällä tavalla. Apulanta-metsä on kaikille avoin virkistysalue ja metsän kasvua voi käydä paikan päällä seuraamassa. Metsän hyöty ja ilo kestää vuosikymmeniä!”, iloitsee kunnanjohtaja Rainer Leskinen.

Rantasalmen kunta: www.rantasalmi.fi
Veme Oy (Sisuputki): www.veme.fi
Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo: www.mhy.fi/etela-savo
Hotel&Spa Järvisydän: www.jarvisydan.com
Vihavaisen taksi Oy: www.vihavaisentaksi.fi
Rinssi-Eversti: www.rinssieversti.fi

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUT:
Apulanta : Lotta Lintukangas, email. lotta.lintukangas@gmail.com
Rantasalmen kunta: Rainer Leskinen, email. rainer.leskinen@rantasalmi.fi

www.minustakasvaapuu.fi
Instagram: @minustakasvaapuu

Jätä kommentti