Saisiko olla lasillinen Apulanta-viiniä?

Apulanta-yhtyeelle oma virallinen faniviini!

Apulanta-yhtye saa oman nimikkopunaviinin, joka tulee myyntiin Alkoihin kautta maan 25.10.2018. Kysymykseen miksi tällainen viini tehdään, ei osaa vastata edes bändi itse.

Laulaja Toni Wirtanen kommentoi asiaa kuitenkin seuraavasti: ”Johan tässä alkaa orkesteri olla valtiomiehen iässä, eikä se ole valtiomies eikä mikään, jos ei edes omaa viiniä ole.” ”Pirun morsiamen luonteikkaaseen makuun on kiedottu ripaus yhtyeemme villiä mystiikkaa.” Wirtanen lisää.

Punaviinipullon kyljessä komeilee teksti Pirun morsian, joka on viinin kutsumanimi. Virallisesti viini kulkee kuitenkin nimellä Apulanta Tinto. Oma viini on hieno lisä Apulanta-yhtyeen fanituoteluetteloon. Ulosmyyntihinta kaikille punaviinin ja Apulannan ystäville tulee olemaan myös kohtuullinen 12,88€/plo.

Viinin maahantuoja on turkulainen BBWines  Oy.

FAKTAT:

Apulanta Tinto

Tuottaja: Pago de Tharsys
Alkuperä: Espanja, Requena, DO Utiel-Requena
Rypälelajike: Bobal 100 %
Kypsytys: 4-6 kk ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa
Suljentatyyppi: Luonnonkorkki

Requenan viinikaupungissa, Itä-Espanjassa, sijaitseva perheomisteinen viinitila on rakennettu 1800-luvun alusta peräisin olevan kellarin päälle, jossa kypsytetään tänä päivänä premium -viinejä ja DO Cava -kuohuviinejä. Requenan kaupungin historia ulottuu 1500-luvulle e.Kr., jolloin Tharsys -niminen kreikkalainen valloittaja perusti kaupungin. Viinitila on valinnut nimensä kyseisen valloittajan kunniaksi, sillä hän yhdisti viinin juhlintaan ja tärkeisiin hetkiin.

Pago de Tharsyksen viinitarhat sijaitsevat keskimäärin 650 metrin korkeudessa merenpinnasta ja ne antavat pohjoiseen ja etelään. Maaperä tarhoilla on hiekansekaista kalkkia. Utiel-Requenan viinialueella vaikuttaa mannerilmasto, jossa on piirteitä Välimeren ilmastosta. Talvet ovat kylmiä ja kesät puolestaan kuumia. Lämpötilaerot yön ja päivän välillä ovat suuret, minkä ansiosta köynnökset joutuvat tekemään enemmän töitä ja aromeista tulee hyvin konsentroituneita. Keskilämpötila on 13°C. Vuotuinen sademäärä on noin 350-400 millimetriä.

Bobal -lajike on Utiel-Requenan viinialueen tähti ja se on alueen kotoperäinen lajike. Aikaisemmin rypäleestä valmistettiin lähinnä perusviinejä, mutta viime vuosina laatutietoiset bodegat ovat huomanneet lajikkeen potentiaalin ja panostaneet sen viljelyyn ja valmistukseen. Bobalista valmistetaankin tänä päivänä korkealaatuisia, persoonallisia viinejä, jotka ovat syvän värisiä, ryhdikkäitä ja harmonisia, ja joilla on hyvä kypsytyspotentiaali.

Pago de Tharsys on tunnettu sekä Espanjassa että ulkomailla tuotteidensa korkeasta laadusta, innovaatioista ja omaperäisistä etiketeistä. Tänä päivänä tilan viinejä ja kuohuviinejä viedään yli 30 maahan. Tilan omistaja, Vicente García, on palkittu useaan otteeseen, muun muassa ”merkittävän viinintekijän” tittelillä meriiteistään alueen viininvalmistuksen kehittämisestä.

Viini on Apulanta -yhtyeen virallinen faniviini.

LUONNEHDINTA VIINISTÄ

Viini on ulkonäöltään syvä runsaanpunainen. Viinin tuoksua siivittävät tummakirsikkaiset, karhunvatukkaiset, miellyttävän mausteiset ja lakritsaiset aromit. Pehmeän keskitäyteläisestä suutuntumasta löytyy erityisesti kypsää kirsikkaa ja karhuvatukkaa sekä mausteisuutta. Ryhdikäs, tasapainoinen hapokkuus on tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja pyöristyneet tanniinit tuovat niin ikään ryhtiä viinille. Pitkä, lakritsainen jälkimaku. Kokonaisuus on pehmeän mausteinen ja harmoninen.

RUOKASUOSITUKSET

Apulanta Tinto sopii niin seurusteluun kuin monipuolisesti ruoan kanssa yhdistettäväksi.

Maahantuojan yhteystiedot:
BBWines Oy
Henri Pelkonen
Myyntipäällikkö, Viinimestari
044 333 73 44
henri.pelkonen@bbwines.fi

8 kommenttia artikkeliin ”Saisiko olla lasillinen Apulanta-viiniä?”

 1. Eipä ollut valitettavasti tänään vielä Alkoissa, ilmeisesti saapuu alkoihin vasta maanantaina. Ettei vaan ois joku nyt sössinyt? Mitä mä nyt juon viikonloppuna 😉

  Vastaa
 2. Eikös punkkarit ole muutenkin raittiuden asialla ja osa orkesterista peräti streittareita, joten aika hassu veto lanseerata tällainen tuote markkinoille…

  Vastaa
 3. Nyt on hyvää, hinta/laatusuhde on kohdillaan! Aivan mielettämän hyvää, ihana jälkimaku!

  Vastaa
 4. Anteeksi vaan, mutta miehelle kun ostin pullon lahjaksi, niin sanoi maistuvan ihan sipe santapukilta… ymmärsin ettei maku ollut mitenkään erityinen 🙁

  Vastaa

Jätä kommentti