Hallaa

Tonin kommentit biiseistä

(Kirjoitettu vuonna 2003)

Hallaa

Tämä kappale oli alkuperäiseltä nimeltään 008, mutta kun siitä tehtiin EP, piti kappaleelle antaa ”oikea” nimi. Aika pirun henkilökohtainen teksti ja melankolinen meininki. Jotenkin tässä tunnelmassa kiteytyy koko tuon ajan henki meidän osaltamme.

Muistan vielä, kuinka Hallan lauluosuuksia ei meinattu millään saada purkkiin ja niitä varten piti tilata lisäpäivä studioon. Kyllähän levylle päätynyt suorituskin on aika epävireessä, mutta ei ole asiaa, mitä ei pienellä (tai isolla…) säröllä voi korjata!

Unenkansa

Luuppiangstailua. Hallaa-EP:n b-puolet äänitettiin muistaakseni helmi-maaliskuussa -99 Headline-studiolla. Näihin aikoihin alkoi tietokoneistetun äänittämisen maailma aueta meille oikein kunnolla. Tähän astihan olimme tehneet pääosan musiikista enintään 24-raitaisella analoginauhurilla ”oikeasti soittamalla”, mutta tämä sessio oli meille lopullinen moottori Pro Tools -aikakaudelle.

Jotenkin minä tykkään tästä biisistä aika pirusti. Keltaisten lehtien meininkiä ja paljon.

Mitään/ketään

Tähän olin kovasti kaavaillu ekvalisoiduista kohinoista kasattua ”suhina-c-osaa”, joka kuitenkin meni pääosin reisille. Kokeilevaa tietokone-punkia Lo-Fi:n malliin.

Paha hedelmä

Tähän biisiin piti saada sellaista Smashing Pumpkins meets Ismo Alanko -osastoa. Yli-Pihlajan Samilta lainasin originaalia Big Muffia näihin sessioihin. Siinä se vasta on mahtava vehje!

Palkinnot:

Lisää julkaisuja (EP:t, Singlet)