(Aprillia!) Sipe Santapukki soittaa Apulanta-yhtyeen Olympiastadionin keikan rummut etänä suoraan Heinolasta! – Hybridikeikkailu on nykyaikaa

Apulanta esiintyy tänä kesänä uransa suurimmalla keikalla Olympiastadionilla. A30-megakonsertti juhlistaa yhtyeen 30-vuotista uraa ja Stadionille on odotettavissa yli 40 000 ihmistä.

Koska korona-aika on pakottanut ihmiset elämään osittain eristyksissä jopa toista vuotta, on Apulannan rumpali Sipe Santapukki kehittänyt itselleen tämän myötä uudenlaisen elämäntyylin.

– Kotona oleminen on ollut ihanaa, enkä enää halua lähteä täältä mihinkään. Tästä syntyi idea, että miksi en soittaisi myös keikat kotoa käsin. Nyt kun teknologiakin sen mahdollistaa, hehkuttaa Sipe Santapukki.

Livestreamien teknologia on ottanut suuria harppauksia eteenpäin parin viimeisen vuoden ajan. Apulannan Olympiastadionin keikalla etäyhteyksiä on toteuttamassa Technoc Oy, joka on
maamme yksi johtavia teknologia-alan yrityksiä .

– Bändi otti meihin viime syksynä yhteyttä ja kertoivat ideastaan. Tapasimme Sipe Santapukin ja Toni Wirtasen kanssa Heinolassa ja tapaamisen päätteeksi olimme kaikki vakuuttuneita, että rumpujen soittaminen etäyhteydellä on mahdollista ja haluamme olla mukana toteuttamassa tiettävästi ensimmäistä tämän kokoluokan hybridikeikkaa, kertoo Technoc Oy:n toimitusjohtaja Ronnie Wattin.

Video: Laulaja-kitaristi Toni Wirtanen ja basisti Ville Mäkinen treenaavat Apulannan treenikämpällä, rumpali Sipe Santapukin soittaessa rumpuja kotoa käsin Heinolasta. Kuvaus: EKP Laurila

Jotta etäyhteydestä saadaan mahdollisimman saumaton ja kaikki riskit tulee minimoitua, on bändi treenannut koko kevään eri lokaatioissa; muu bändi on treeniksellä ja Santapukki kotona. Järjestelmä kaatui alun treeneissä muutaman kerran, mutta nyt yhteydet ovat pelanneet ongelmitta, vahvistaa Wattin. Yhteistyötä on tehty jatkuvasti yhtyeen tekniikasta vastaavan työryhmän kanssa ja kaikki palaset on loksahtanut kohdilleen. Äänen- ja kuvanlaadun vakuutetaan olevan huippuluokkaa.

Sipe on myös itse tehnyt huimia panostuksia keikkaa varten. Rumpalin design-kotiin on rakennettu autenttinen soittohuone, joka on replica Olympiastadionin kentästä. Yksi soittohuoneen hienoimmista elementeistä on pienoismalli Stadionin tornista.

Apulanta on yhtyeenä tunnettu vahvasta lavapreesensistä ja on tärkeää, ettei keikkakokemus kärsi rumpalin ollessa mukana etäyhteydellä.

– Tästä ei kannata huolestua, välispiikit pölähtää aivan kuten ennenkin! naurahtaa Santapukki. – Vaikka kotoa on kiva soitella, toivon kuitenkin näkeväni mahdollisimman monen fanimme paikan päällä Olympiastadionilla nauttimassa kesästä ja livemusiikista!

Apulanta – A30
2.7.2022 Olympiastadion, Helsinki
Liput ja lisätiedot: lippu.fi/apulanta

3 kommenttia artikkeliin ”(Aprillia!) Sipe Santapukki soittaa Apulanta-yhtyeen Olympiastadionin keikan rummut etänä suoraan Heinolasta! – Hybridikeikkailu on nykyaikaa”

  1. oisitte nyt edes panostaneet tuohon Aprillipilaan sen verran paremmin että olisitte laittaneet oikean yrityksen sillä eihän tuon nimistä yritystä edes ole olemassakaan. sen verran tietoa itsellä on kyseisen toimialan yrityksistä. mutta asiasta toiseen millois keikkailette tuolla Lahti-hallissa eli pistäkäähän sinnekkin keikka tulemaan

    Vastaa

Jätä kommentti