APULANTA JUHLII 30-VUOTISTA URAANSA HEINÄKUUN ALUSSA OLYMPIASTADIONILLA – pukukoodi mustavalkoinen

Syyskuussa 2020 Apulanta tiedotti esiintyvänsä Helsingin Olympiastadionilla kesällä 2021. Keikka myytiin loppuun ennätysajassa. Kaikki olivat varmoja, että korona olisi siihen mennessä voitettu ja maailma palautunut normaaliksi. Toisin kävi – keikka jouduttiin siirtämään vuodella eteenpäin. Apulannan A30-nimeä kantavan megakonsertin järjestelyjä on haastanut kaksi pitkää koronavuotta, mutta heinäkuun alussa yhtye pääsee viimein kipuamaan uransa suurimmalle lavalle koskaan!

Apulannan matka on ollut uskomaton ja ainutlaatuinen alusta alkaen. Heinolassa vuonna 1991 perustettu yhtye on saavuttanut lähes kaiken mahdollisen. Apulanta on julkaissut ilmiömäisen suosion siivittämällä urallaan yhteensä 12 albumia, 5 kokoelmalevyä ja lukuisan määrän ep:itä ja singlejä. Jokainen julkaisu on noussut virallisten listojen kärkeen ja lähes kaikki myyneet jalometalliin oikeuttavia määriä. Bändi on esiintynyt vuosien varrella loppuunmyydyille keikka-areenoille ympäri maata, ja heistä on tehty mm. kirjoja ja elokuva. Apulanta on ollut aina kaikessa tekemisessä itsenäinen suunnannäyttäjä ja valloittanut aitoudellaan koko Suomen kansan puolelleen.

Suurin keikka koskaan

Vaikka Apulanta on totuttu näkemään isoilla areenoilla ennenkin, on uusittu Olympiastadion kooltaan kuitenkin aivan omaa luokkaansa. A30-keikan massiivisella lavalla on lähes 550m2 screenipinta-alaa ja 22 metrin pituinen catwalk. Catwalkin pituus voi hämmentää, mutta sille on kuitenkin apulantamaiseen tyyliin harkittu tarkoitus.

Apulannan areenakeikoilla on aiemmin nähty jopa teatraalisia ohjelmanumeroita, mutta bändin musiikki on aina ollut kaikessa pääroolissa. Yhtyeen yli 200 kappaleen katalogi on täynnä hittejä, jotka sykähdyttävät ja koskettavat lähes jokaista iästä riippumatta.

– Heinolan kellarista ponnistettiin ja kesällä vedetään Olympiastadionilla. Nöyräksihän tämä vetää. Ollaan myös päästy fiiliksiin jo ennen keikkaa käydessämme läpi bändin historiaa, joka toimii spektaakkelin tarinallisena runkona. Paljon on tapahtunut sen jälkeen kun haimme bändille faneja lehti-ilmoituksen avulla ja paljon tulee jatkossa tapahtumaan, mutta kyllä tämä etappi on monessakin mielessä merkityksellinen. Halutaan tehdä tästä paitsi hieno synttärijuhla itsellemme, myös ikimuistoinen kiitosjuhla faneille, joita ilman mikään tästä ei olisi ikinä ollut mahdollista, kertoo Apulannan rumpali Sipe Santapukki.

Pukukoodina mustavalkoinen

A30-keikka tulee olemaan läpileikkaus yhtyeen ilmiömäisen uraan, lähtien 1990-luvun Heinolasta aina tähän päivään. Yhteisöllisyys on ollut bändille aina tärkeää ja siksi yhtye toivoo yleisön pukeutuvan Apulannan ikonisen logon väreihin – mustaan ja valkoiseen. Apulanta logo lienee yksi maamme tunnetuimmista logoista.

– Haluamme, että fanit tuntevat olevansa osa kokonaisuutta, olemme tekemässä tätä juhlaa yhdessä. Tämän vuoksi pyydämme kaikkia kynnelle kykeneviä pukeutumaan logomme väreihin, sanoo laulaja-kitaristi Toni Wirtanen. Kuinka hienon näköistä tulee olemaan kun 45 000 ihmistä kreisibailaa mustavalkoisissa! Voi myös olla, että järjestämme ”Paras Apulanta-puku -kilpailun”.

– Pukukoodi on yksi tapa tehdä keikasta yleisölle unohtumaton! Sen lisäksi jaamme keikan jälkeen yleisölle koivunsiemeniä matkaan, jotka toivottavasti muistuttavat tästä konsertista vuosikymmenten ajan kauniiden pihapuiden muodossa. Olemme varanneet paikalle n. 150000 puun alkua, joten niitä riittää kaikille. Itse ajattelin istuttaa hienon pikkukoivikon Heinolan taloni pihaan, lisää Sipe Santapukki.

Apulanta – A30
Olympiastadion, Helsinki 
2.7.2022
Liput ja lisätiedot: lippu.fi/apulanta

Yksi kommentti artikkeliin ”APULANTA JUHLII 30-VUOTISTA URAANSA HEINÄKUUN ALUSSA OLYMPIASTADIONILLA – pukukoodi mustavalkoinen”

Jätä kommentti