Apulanta-A30 juhlittiin helteisellä Olympiastadionilla 37 000 ihmisen voimin

Lauantaina Helsingin Olympiastadionilla nähtiin kaikkien aikojen livekonsertti, kun Suomen suosituin rockyhtye Apulanta juhlisti 30-vuotista uraansa. Päivä oli yksi vuoden kuumimmista ja Helsingissä lämpötila kohosi 30 asteeseen. Kuumuudesta huolimatta stadionilla tanssi ja lauloi yli 37 000 ihmistä. Konsertti oli tähän mennessä suurin suomalaisyhtyeen konsertti Olympiastadionilla.

”Mulle oli tärkeää nähdä konkreettisesti se, miten tällä musalla on ollut voima koskettaa vuosikymmenten varrella erilaista ja eri ikäistä jengiä todella mielettömällä skaalalla. Mulle se kertoo siitä, että meidän bändi kelluu ajan ja kaikkien trendien ulkopuolella. Pidän sitä äärimmäisen arvokkaana.” sanoo Toni Wirtanen.

”Illan tärkeys oli häkellyttävän vahvasti läsnä stadionilla. Lauantain konsertin merkityksellisyys suorastaan vyöryi lavalle. Haluan kiittää yleisöä erityisen lämpimästä vastaanotosta ja kokemuksesta, jonka sisäistämiseen tulee menemään aikaa ja jota en tule ikinä unohtamaan. Kiitos, että kuljette rinnallamme ja saatoitte meidät Heinolan kellarista Olympiastadionille asti.” hehkuttaa Sipe Santapukki.

Kolmetuntinen show toi yhteen Apis-faneja todella erilaisista lähtökohdista. Mukana juhli niin pitkän linjan seuraajia, kuin kajalisilmäisiä peikkoteinejäkin. Jotkut olivat saapuneet paikalle useamman sukupolven voimin.

Massiivisten, pinta-alaltaan lähes 550m2 screenien visuaalinen sisältö oli mykistävää katseltavaa. Erikoisohjelmanumeroissa lavalle ajettiin mm. käsinrakennettu puinen Musta hevonen ja shown starttasi itse Ronn Moss videotervehdyksellään. Myös yhtyeen edelliset basistit, Mandy Gaynor, Tuukka Temonen ja Sami Lehtinen vierailivat lavalla encoren aikana saaden yleisön hurmokseen

A30 – Biisilista 
Mitä kuuluu
Mato
Teit meistä kauniin
Mitä vaan
Hallaa
Kristalliprinsessa
Ahdistaa
Irroitetaan käsi
Käännä se pois
Hiekka
Vasten mun kasvojani
Odotus
Ei yhtään todistajaa
Viisaus ei asu meissä
Maailmanpyörä
Ravistettava ennen käyttöä
60 uutta ongelmaa
Koneeseen kadonnut
006
0010
Sun kohdalla
Tulva
Armo
Lokin päällä lokki
Tunnit
Jumala
Aggressio
Maanantai
Pahempi toistaan
..silti onnellinen/Silmämuna
Poistuisitko mun elämästäni
Valot pimeyksien reunoilla
Anna mulle piiskaa / Ilona?

RUUTU Livetallenne
Mikäli et päässyt paikalle tai haluat palata lauantain tunnelmiin, keikka katsottavissa Ruudussa! Kertamaksulla 9,95€ saat käyttöösi myös lisämateriaalia ja keikkatallenteen katseltavaksi 14 vrk ajaksi. Keikan voi maksaa myös ePassin kulttuuriedulla.
https://www.ruutu.fi/live

Kuvat: Jarmo Katila ja Vilma Töyräs

6 kommenttia artikkeliin ”Apulanta-A30 juhlittiin helteisellä Olympiastadionilla 37 000 ihmisen voimin”

 1. Kiitos paljon upeasta keikasta. Kaikki järjestelyt toimivat loistavasti eikä kentällä ollut ahdasta katsoa keikkaa mikä oli todella mukava juttu. Myös kaikki muut palvelut stadikalla toimi erittäin hyvin.
  Paljon onnea vielä koko bändille ❤

  Vastaa
 2. Keikalla oltiin. Mieletön keikka kyllä! Ainiin että jäi harmittamaan ettei niitä koivunsiemeniä sitten saatukkaan. Oltiin miehen kanssa jo puhuttu että pihalle laitetaan kasvamaan molempien koivut. Mies on teitä fanittanut ihan alkuajoista asti ja olisi ollut senkin takia kiva laittaa koivut kasvamaan.

  Vastaa
 3. odotin jotain hienoa. Mietitty pitkään. Mitä oli hienoa. Sipe remputtaa samaa saundia koko ajan.
  alkuajat puheesta ei kuulu mitään
  ei mitään erikoista
  mikä teki konsertista
  täys paska keikka.
  rahastus ei mitään muuta.

  Vastaa
 4. Onko tosiaan niin että teidän olympiastadionin keikkaa ei nää enää mistään?
  Mistäköhän tämä kertoo? Sensuuri?
  Onneks katottiin livenä.
  Mut hei, pistäkää joku vastaus.
  Vasta tän myötä oikeestaan rupesin arvostaan teitä, oikeesti kapinallisia…

  Terveisin
  Rockabilly rebel

  Vastaa

Jätä kommentti