Kaikki kolmesta pahasta

Mikä ihmeen KKP?

’Maaliskuun 14.päivä Suomen Heinolasta tärähtää! Haippii! Apulanta-yhtyeen fanit ovat saaneet arvuutella uuden albumin nimeä jo muutamia viikkoja, ja tässä se nyt on! Mystinen lyhenne, KKP, tulee sanoista….TrrrrrTrrrrrTrrrrTrrrr…..: Kaikki kolmesta pahasta.

Albumi on järjestyksessään bändin 11. kokopitkä levy, ja sillä tullaan kuulemaan menestyksekkään Pihtiote-listaykkössinglen lisäksi 10 uutta kappaletta, ja bonuksena tietysti räyhäkäs Vääryyttä!!1!. Vastapainona räyhäkkyydelle levyllä kuullaan PMMP:n Mira Luodin ja Toni Wirtasen herkkä duetto.

Kaikki kolmesta pahasta –albumia on työstetty viime vuoden ajan Hollolan Petrax -studiolla, tuottajana on toiminut bändin pitkäaikainen ystävä ja työtoveri Jyrki Tuovinen/ Fried Music.

Toni Wirtanen kuvailee levyntekoa seuraavasti:

”On erittäin vaikeaa tehdä mitään uutta yhdennellätoista levyllään. Itse asiassa, voidaan perustellusti kysyä, pitäisikö semmoisia tehdä ollenkaan. Tuommoisia asioita mietittiin pitkään, kun tätä lähdettiin tekemään. Pitkän tauon jälkeen tuntui kuitenkin todella hyvältä soitella yhdessä, ja siitä se into sitten taas syttyi. Ensimmäisten sessioiden jälkeen tehtiin pari rundia, ja siinä kristallisoitui tämän levyn johtoajatus: Tehdään nyt kerrankin vaan semmoisia biisejä, mitä on oikeasti kiva soittaa keikoilla. Siis hyviä biisejä. Niitä sitten tehtiin, ja tämmöinen tuli.

Lyriikkapuolella liikutaan aika syvissä vesissä. Kyllä minä voin rehellisesti sanoa, että tämä on rakkauslevy. Ainoa vaan, että näkökulmana tässä on se, kun rakkaus loppuu. Kun noita sanoituksia nyt jälkeenpäin lukee, niin päällimmäisenä on ajatus, että ”pitikö tähän mennä avaamaan itsensä näin kokonaan?”. Tämä on erittäin henkilökohtainen levy, jopa sisäänpäin kääntynyt. Sanomattakin on selvää, että kun bändi on takonut 21 listaykkössingleä ja osalla jengistä on takanaan melkein kahdenkymmenen vuoden fanitus, niin on aika turha lähteä selventämään sitä perinteistä ”tää on meidän paras levy”-tuubaa. Sen voin kumminkin ylpeänä sanoa, että tällä lätyllä Apulanta soittaa tiukemmin ja paremmin kuin koskaan, biisit on terävän osuvia ja lyriikka kohdallaan. Jengin päätettäväksi jää, onko tämä nyt sitten paras vai perseestä.”

Maaliskuussa ilmestyvä albumi julkaistaan digipak- ja digiversiona. Luvassa on myös paljon toivottu vinyyliversio.’

Palkinnot:

Lisää julkaisuja (Albumit)